Meervoudig E-mailcontact

3 maart 2010

Je hebt je profiel aangemaakt en bent klaar om contacten te leggen... maar waar begin je? Wat doe je met zoveel keuze? De kans is groot dat je met meer dan ťťn persoon contact opneemt... Voor je aan de slag gaat, hier een aantal tips:

  • Hou bij wat je geschreven hebt. Vink het vakje 'CC' aan wanneer je een bericht verstuurt om een kopie te ontvangen op je e-mailadres. Zo vermijd je dat je in herhaling vervalt, of verwarring veroorzaakt -wat best gÍnant kan zijn!
  • Hou het persoonlijk. Vermijd het kopiŽren en plakken van stukken tekst naar meerdere personen. Een persoonlijk bericht zal veel sneller beantwoord worden dan een algemeen verkooppraatje. Vermeld bijv. wat je interessant vindt aan hun profiel, of waarom je contact met hen opneemt. Maar probeer wel specifieker (en origineler!) te zijn dan 'Ik vind je profiel interessant'
  • Wees niet vervelend... Als je geen antwoord krijgt op je bericht, wacht dan even geduldig af alvorens nog een te sturen. Als je een week of zo later nog geen reactie hebt gekregen, laat het dan zo en zoek verder.
  • Als iemand jou blijft lastigvallen, vergeet dan niet dat je een ander lid kan blokkeren door te klikken op 'Hem/Haar blokkeren' in hun profiel.